Nova verzija 2024-01-07

Još jedna verzija Mau King donosi nekoliko važnih poboljšanja i mogućnosti. Ovom verzijom zaokružujemo jednu seriju izmena na osnovu vaših povratnih informacija i prijavljenih bagova, i mislimo da sad Mau King može baš onako, “lepo” da se igra.

Statistike igre

Jedna od najvećih novina je jezičak “Statistike” u prozoru za rejting igre. U prošloj verziji dodali smo ovaj prozor, ali on je sadržao samo teorijski opis kako se računa tvoj Mau Mau rejting. Sad smo dodali novi tab, “Statistika”, koji ti prikazuje potanko sve o tvojoj igri: koliko je bilo odigranih igara, koliko je svaka nosila rejtinga (plus ili minus), prosek trajanja igre itd. kao i kompletna istorija svih tvojih Mau Mau igara pojedinačno.

Pisanje teksta

Velika boljka već duže vremena je što tastatura prekriva tekst koji se piše – u javnom ćaskanju s glavnog ekrana, kao i u samoj igri. Igrači su morali da pišu naslepo, pa tek kad zatvore tastaturu vide šta su pisali. Ovo smo rešili popraviti, pa sad izgleda ovako:

Prikazivanje karti kad ih ima puno

Još jedan od često prijavljenih problema, a to je kad imaš puno karti u ruci i postane ti praktično nemoguće igrati, jer niti vidiš koje karte imaš, niti možeš da odigraš koju želiš.

Napravili smo dinamično širenje ruke kad karte postanu malo brojnije, a potom i smanjivanje karti sve više i više ako postanu još brojnije. Sad jedino može nastati ako baš namerno igraš loše i stalno vučeš i dođeš do npr. 30 karti u ruci.

U igri Mau Mau nije retkost da ima puno karti u rukama, tako da smo se u Mau King pobrinuli da ih sve prikažemo dinamičnim povećanjem prostora i smanjenjem karti, kad karti ima puno

Vreme registracije u profilu

Sitna stvar, ali korisna; sad možeš videti vreme kad si postao igrač Mau King. Klikni na dugme Profil u donjem desnom uglu glavnog ekrana, i u profilnom prozoru piše vreme registracije:

Kad dobiješ karte za neprijavljivanje zadnje

Mnogi igrači su zbunjeni kad dobiju dodatne 2 karte zato što igraju poslednju kartu, a nisu prijavili pobedu. To je po pravilima igre, ali novi igrači koji ne znaju kako da najave potpuno su izgubljeni kad im se pojave još 2 karte, a mislili su da su upravo pobedili.

Zato smo stavili dodatni vizuelni efekat crvenog kruga oko dugmeta za najavu, kao i novi zvuk. Nadamo se da će ovo biti dovoljno da ljudi shvate da treba da pritisnu to dugme, a za detalje da pročitaju uputstva.

Kad stižu sledeći besplatni tokeni

Mnogi igrači pitali su se (i pitali su nas), “kad stižu sledeći besplatni tokeni”. Zna se da se dobijaju jednom dnevno, ali neke je zanimalo u koje tačno vreme. Ubacili smo ovu informaciju u dijalog za kupovinu tokena.

Bagovi

Ispravili smo nekolicinu sitnijih bagova.

  • Na primer, na tabletu su se ružno prikazivale neke stvari poput menija u glavnom ekranu, veličina slova itd. pa smo popravili izgled igre na tabletima.
  • Dalje, dijalozi su se često prikazivali s tankom horizontalnom linijom pri vrhu ili dnu, i to je bio neki piksel razlike, što je sad popravljeno.
  • Pored protivničkog igrača koji pobedi stajalo je da ima (1) kartu, iako je zapravo regularno pobedio. Sklonili smo ovaj broj.

Nadamo se da sada Mau King izgleda zaokruženo, s najbitnijim bagovima popravljenim i najvažnijim mogućnostima dodatim, da omogući jednu lepu online igru Mau Mau s prijateljima i drugim ljubiteljima ove kartaške igre. Želimo vam srećne novogodišnje praznike i sve najlepše u novoj godini, da se još dugo igramo!

Kliknite ovde da preuzmete novu verziju!