Proslava Mau King 2.0

Pre nekoliko dana proslavili smo objavljivanje Mau King 2.0. Na splavu “Punkt” u Bloku 70, skupilo se društvo, malo ali odabrano.

Povod za ovo je bilo što je Mau King 2.0 postao potpuno zaokružen poslovni proizvod:

  • Potpuno novi dizajn, s novim bojama i sličicama. Prošli dizajn je bio inspirisan kineskim i japanskim tradicionalnim motivima, a ovaj novi je mnogo više evropski, jednostavniji, neutralniji,elegantniji.
  • Za razliku od prošle verzije, koja je podrazumevala horizontalni ekran (landscape), ovaj novi je s uspravnim telefonom (portrait), pa korisnik ne mora da okreće telefon da bi počeo igru
  • Kompanija Arthak d.o.o u našem vlasništvu, registrovana u Beogradu, koristi se kao pravna zaleđina aplikacije, da bi potpuno legalno mogli da se reklamiramo, primamo uplate, plaćamo poreze i sve ostalo.
  • Objavljena je i verzija za iPhone, za razliku od prošle verzije koja je bila samo za Android. Kompanija Apple, odnosno njen AppStore, mnogo su stroži nego Google; da bi se pojavili na AppStore-u, morali smo zadovoljiti brojne pravne i funkcionalne kriterijume.

Sve navedeno bilo je povod da proslavimo sa prijateljima. Beskrajno sam zahvalan svima koji su došli i podržali me, proslavili sa mnom i uveličali proslavu. Bio sam jako srećan da vidim toliko prijatelja na jednom mestu ❤️ Dobili smo i predivan poklon od naše prijateljice Aleksandre V, ručno naslikan naš Mau King logo akrilnim bojama:

Pošto sam ja radio za nekoliko sjajnih kompanija, imao sam zadovoljstvo da vidim na okupu stare prijatelje, a neki od njih nisu se ni međusobno dugo videli, pa je ovo bio sjajan povod za “reunion”

Potrudili smo se da proslava prođe u dobrom raspoloženju, uz muziku, jelo i piće i lepo društvo.

Za kraj, pripremili smo posebnu prezentaciju. Darko Maksimović tj. ja, pripremio sam slideshow gde sam prikazao kako Mau King izgleda danas – iz perspektive razvoja softvera, marketinške promocije, vizuelnog dizajna, product management-a i svega ostalog. Pošto su programeri bili izuzetno brojni na proslavi (prirodno, jer su to sve moje kolege i prijatelji), njima je onaj deo s razvojem softvera bio naročito zanimljiv.

Pošto smo neozbiljni kako jesmo, malo smo se i slikali za kraj na pripremljenom zidu za slikanje u obliku igre Mau King 2.0. Hvala svima koji su došli da nas podrže i proslave ovaj jubilej, ali dodatno hvala ovim neozbiljnim modelima za ove najbolje fotografije koje ostavljam za kraj 🤩