Nova verzija 5. jula 2024

Nova verzija donosi neverovatne novine! Preporučujemo da čitaš uz kafu ☕

Pobednici prošle nedelje

Da počnemo od rang liste. Nešto je nedostajalo kad se završi ciklus – ko je pobedio? Znali su pobednici, naravno, jer pri sledećem login-u su dobijali obaveštenje i nagradu.

Sada će imena pobednika cele nedelje sijati na rang listi:

Slanje poklona

Ako hoćeš da počastiš protivnika, sad možeš za samo nekoliko tokena da mu pošalješ Srce, Pivo, ili da ga gađaš paradajzom (za korisnike VIP pretplate pokloni su neograničeni, kao i sve ostalo).

Dovoljno je da klikneš na protivnika da se otvori profilni prozor, i imaš galeriju poklona koje možeš da pošalješ. Klikni, i od tebe prema njemu će odleteti u vidu animacije:

(neki su pitali: “da li tokeni odlaze primaocu?” ; ne, tokeni su cena slanja poklona i predstavljaju jednu od stvari za koje služe tokeni – biće ih još)

Karte protivnika

Ovo je jedna od najvećih novina! Mnogi su imali osećaj (i mi smo) da se partija nekako naglo završi. U normalnoj partiji (za stolom) pregledali bismo karte jedni drugima, sabrali poene isl. Hteli smo da postignemo isti efekat. Sad po završetku partije vidimo koje karte su ostale protivnicima:

Šta ovo dodatno znači? Znači da možete da šaljete poruke i emotikone (kao i poklone!) jedno drugom i kad se završi partija. Ostanite u sobi za igru koliko god želite i komentašite partiju. Naravno, svako može izaći i odmah ako želi.

Sistem preporuka

Evo još jednog načina kako možeš zaraditi brdo besplatnih tokena, kao i tvoji prijatelji. Ako imaš nekog ko još nema Mau King, zaradi 1000 tokena za svakog takvog prijatelja, a i oni će dobiti 400 bonus tokena.

Kako funkcioniše:

  1. Podeliš svoju šifru preporuke (kod za preporuku) s prijateljem koji nije postojeći igrač Mau King
  2. Prijatelj instalira Mau King i u prvom ulaznom ekranu kuca tvoju šifru
  3. Prijatelj odigra 2 partije
  4. Po završetku 2. partije tokeni se dele i njemu (400) i tebi (1000). U slučaju da si offline, stiže ti push notification da te obavesti

Muzika

U lobiju (glavnom ekranu) sada ima i pozadinska muzika. Hteli smo malo stila 😊 Muzika svira 30 sekundi, pa posle 20s pauze svira opet. Ako uđeš u igru, muzika se gasi. Ako klikneš na mali zvučnik gore-levo, muzika će se ugasiti.

Gestovi prstom

Ovo je stara stvar, ali smo je popravili i proširili. Kad je tvoj red, i hoćeš da vučeš kartu, ne moraš da klikneš na špil u vrhu ekrana – dovoljno je da povučeš po ekranu prstom prema sebi, bilo gde na praznoj površini (iznad karti ili ispod njih).

Isto tako, kad hoćeš da kažeš “Dalje”, ne moraš da klikneš da dugme dole-desno, nego samo povuci prstom (“flikni”) sleva na desno na praznom prostoru. Ovo čini igru mnogo udobnijom.

Profilni ekran

Povećali smo ceo dijalog za tvoj profil (onaj što se dobija iz glavnog ekrana):

Sad je taj dijalog dosta veći, jer je u njega u dnu ubačen i sistem za preporuke, pa smo povećali i avatar i generalno bolje iskoristili prostor:

Krupna slova

Popravili smo more bagova. Da vas ne davimo, bolje je kad ne znate za njih. Ali jednu stvar smo naročito ponosni:

Krupna slova – za igrače koji su na svojim telefonima imali izabrana krupnija slova, Mau King je izgledao baš nezgrapno. Ispravili smo skoro sve takve probleme, pa se i na tim telefonima većina stvari sad lepo vidi.

Bolje iskustvo za prve igrače

Poboljšali smo iskustvo za one koji tek instaliraju igru. Ako ovo čitaš, verovatno te se i ne tiče, ali da znaš za svoje prijatelje:

Postavljanje profila

Razdvojili smo početni dijalog u dva dela, tako da prvo u zasebnom dijalogu tražimo samo da se odabere jezik, a onda na tom jeziku ide sledeći dijalog.

Dodali smo već u prošloj verziji mnoštvo jezika (mađarski, bugarski, grčki, itd. jer planiramo da se širimo po celom regionu gde je ova igra popularna, plus u Poljskoj gde ovu igru mnogo vole)

Izdvajanje karte za igru

Pri igranju prve partije, sada jasno izdvajamo kartu koju korisnik treba da odigra. Ranije smo samo govorili “izvuci jednu kartu”, ali ako korisnik nije još pohvatao pravila, ovo je bilo teško. Sad mu lepo pokažemo kartu koju treba da baci – ipak je ovo tutorijal:

    Nadamo se da se uskoro viđamo još više, i u još većem broju! Pišite nam u Ćaskanju šta mislite, i nadamo se da uživate u igru!

    Srećna igra!