Nova verzija 23 Maj 2024

Osvanula je nova verzija u kojoj smo se odazvali na brojne vaše zahteve i izašli s novim idejama! 🎉

Rezultat u kartama utiče na cenu tokena

Odsad važe druga pravila koliko tokena “košta” jedna igra. Dosad je svaka igra koštala 50 tokena, a pobedniku se tih 50 tokena vraćalo (ostajao je “na nuli”).

Sada igra izgleda ovako:

  • Pri ulasku u igru, skida se 40 tokena
  • Na kraju igre, pobedniku se vraća 40 tokena, plus dodaje deo (25% tj. jedna četvrtina od gubitka protivnika), vidi sledeću tačku.
  • Gubitniku se dodatno skida onoliko tokena koliko mu je “karti” ostalo u rukama, a 1/4 od toga se daje pobedniku. Pri tome se ne gleda broj karti, nego zbir poena po uobičajenim mau mau pravilima:
KartaPoena
Karte 2-9Toliko poena koliko glasi broj
Kec, dama i kralj10 poena
Žandar20 poena (dodatno, mau mau pobeda
žandarom računa rezultate 2x ili 3x sa
2 žandara itd)

Na ovaj način rešili smo još jedan problem: nemarni igrači koji ostave telefon sa strane i “kupe” karte i po 20 i po 30 komada, izgubiće ogroman broj tokena i neće moći više igrati (jer se može ići i u minus), a pobednik će dobiti deo tih tokena.

Automatski režim

Neki igrači ostavljali su telefon sa strane i puštali da svaki potez istekne do kraja, što traje 10s, i tako nervirali druge igrače. Sad kompjuter preuzima posle 3 takva poteza i najavljuje “automatski režim”. U automatskom režimu, kompjuter uvek vuče kartu posle 4s, i uvek kaže “dalje” posle 4s. Tako drugi igrači dobiju mogućnost da igraju normalno, a na kraju partije ovom igraču skinuće se mnogo tokena.

Dovoljno je da igrač nastavi da igra (da pazi da mu ne isteknu 4s) i vratiće se u normalan režim.

Poboljšano javno ćaskanje

Glavno poboljšanje je da se sad poruke mogu lajkovati, i da se vidi ko je lajkovao.

Pored toga, kompletan layout je malo “korigovan”, dimenzijama i konzistencijom.

Češći popusti

Dosad je retko ko mogao da vidi neki popust, ali baš zato što su sad veći usponi i padovi u tokenima, ovo može da se otključa malo više:

Izgled karti

Bilo je dosta teško raspoznati srce od kocke, i detelinu od lista, zbog zaobljenja na znakovima, naročito na starijim ekranima. Zato smo malo doterali te znakove da se bolje vide

Bagovi

Naravno, kao i obično, popravili smo brojne sitne bagove koje se nadamo da nisu svi iskusili 😂

Srećna igra!